Available Filters

-

კატეგორიები
6 ცალი Laguiole Dozorme bubinga სტეიკის დანების ყუთი

სამზარეულოს დანები

გაფილტრული

Showing 1–52 of 819 results

კარგად მოსამზადებლად, რა თქმა უნდა, უნდა გქონდეთ ნიჭი, გამოცდილება, მაგრამ ასევე კარგი აღჭურვილობა, ამ შემთხვევაში, კარგი სამზარეულო დანები. ამ კატეგორიის საშუალებით თქვენ შეძლებთ მარტივად იპოვოთ თქვენთვის საჭირო სამზარეულოს დანა. საუზმის, ლანჩისა თუ ვახშმის მოსამზადებლად, ჩვენი დანებისა და სამზარეულოს ჭურჭლის ფართო არჩევანი საშუალებას მოგცემთ იმუშაოთ თქვენს ყველა საკვებთან ერთად, გამონაკლისის გარეშე, უდიდესი ზრუნვით და სიზუსტით.

სამზარეულოს დანა, რისთვის?

თუ თქვენ ახალი ხართ კულინარიაში, აუცილებლად გაინტერესებთ, რატომ გამოიყენოთ ნამდვილი სამზარეულოს დანა და არა მხოლოდ ძირითადი დანა. ორივემ ხომ დაჭრა. მოდელების სიმრავლის ფონზე თავს ცოტა დაკარგულად გრძნობ. შესაძლოა, ის ცოტათი უსარგებლოც კი აღმოჩნდეთ და დაცულია რჩეული ელიტისთვის. ეს ასე არ არის. თუ უბრალოდ გიყვართ კარგი სამზარეულო, ნამდვილი სამზარეულოს დანა აუცილებელია რბილი, წვნიანი ან ხრაშუნა ტექსტურის მისაღებად და დამათრობელი სუნის გასათავისუფლებლად. სუფთად დაჭრით, ძალისხმევისა და ზეწოლის გარეშე, ის ხელს უშლის საკვების დაქუცმაცებას, ინარჩუნებს მათ ტექსტურას, ამცირებს წვენის დაკარგვას და იძლევა თანაბრად მოხარშვის საშუალებას. გურმანები ასევე დააფასებენ საკვების გულდასმით პრეზენტაციას, რომელიც თვალს ალამაზებს და მადას უღვიძებს. სამზარეულოს დანა აუცილებელია კერძში ინგრედიენტების სწორად მოსაწყობად ან მადისაღმძვრელი თეფშების მოსამზადებლად.

რომელი დანაა სამზარეულოსთვის?

სახლში ან პროფესიულ გარემოში, ორი მთავარი სამზარეულო დანა არის მზარეულის დანა და სანტოკუს დანა. ისინი საგულდაგულოდ ჭრიან თითქმის ყველა საკვებს და აუცილებელია დიდი რაოდენობით კერძების მომზადებისას.

შეფ-მზარეულის დანა

მზარეულის დანა სარგებლობს დიდი მრავალფეროვნებით, ჭრის უნარით… იმისათვის, რომ კარგად მოხარშოთ, აუცილებლად უნდა გქონდეთ ნიჭი, გამოცდილება, მაგრამ ასევე კარგი აღჭურვილობა, ამ შემთხვევაში, კარგი სამზარეულო დანები. ამ კატეგორიის საშუალებით თქვენ შეძლებთ მარტივად იპოვოთ თქვენთვის საჭირო სამზარეულოს დანა. საუზმის, ლანჩისა თუ ვახშმის მოსამზადებლად, ჩვენი დანებისა და სამზარეულოს ჭურჭლის ფართო არჩევანი საშუალებას მოგცემთ იმუშაოთ თქვენს ყველა საკვებთან ერთად, გამონაკლისის გარეშე, უდიდესი ზრუნვით და სიზუსტით.

სამზარეულოს დანა, რისთვის?

თუ თქვენ ახალი ხართ კულინარიაში, აუცილებლად გაინტერესებთ, რატომ გამოიყენოთ ნამდვილი სამზარეულოს დანა და არა მხოლოდ ძირითადი დანა. ორივემ ხომ დაჭრა. მოდელების სიმრავლის ფონზე თავს ცოტა დაკარგულად გრძნობ. შესაძლოა, ის ცოტათი უსარგებლოც კი აღმოჩნდეთ და დაცულია რჩეული ელიტისთვის. ეს ასე არ არის. თუ უბრალოდ გიყვართ კარგი სამზარეულო, ნამდვილი სამზარეულოს დანა აუცილებელია რბილი, წვნიანი ან ხრაშუნა ტექსტურის მისაღებად და დამათრობელი სუნის გასათავისუფლებლად. სუფთად დაჭრით, ძალისხმევისა და ზეწოლის გარეშე, ის ხელს უშლის საკვების დაქუცმაცებას, ინარჩუნებს მათ ტექსტურას, ამცირებს წვენის დაკარგვას და იძლევა თანაბრად მოხარშვის საშუალებას. გურმანები ასევე დააფასებენ საკვების გულდასმით პრეზენტაციას, რომელიც თვალს ალამაზებს და მადას უღვიძებს. სამზარეულოს დანა აუცილებელია კერძში ინგრედიენტების სწორად მოსაწყობად ან მადისაღმძვრელი თეფშების მოსამზადებლად.

რომელი დანაა სამზარეულოსთვის?

სახლში ან პროფესიულ გარემოში, ორი მთავარი სამზარეულო დანა არის მზარეულის დანა და სანტოკუს დანა. ისინი საგულდაგულოდ ჭრიან თითქმის ყველა საკვებს და აუცილებელია დიდი რაოდენობით კერძების მომზადებისას.

შეფ-მზარეულის დანა

შეფ-მზარეულის დანა სარგებლობს დიდი მრავალფეროვნებით, სხვადასხვა სახის საკვების დაჭრის უნარი ოდნავი სირთულის გარეშე და სხვადასხვა ფორმებში. მისი დანის ზომებია 15 სმ-დან 30 სმ-მდე, რაც უზრუნველყოფს სტაბილურობას, კონტროლს და მშვიდ სიმტკიცეს ჭრის დროს. მისი სწორი, ბასრი წერტილი ხვრეტავს.

სანტოკუს დანა

სანტოკუ მოდის იაპონიიდან, მაგრამ დაიპყრო მთელი მსოფლიო. უფრო პატარაა, მისი დანა დაახლოებით 18 სმ სიგრძისაა. ის ზოგჯერ თაფლიანია, რაც ხელს უშლის საკვების ფოლადზე მიბმას. წვერი ეცემა ქვემოთ, მოსახერხებელია ვერტიკალური მართვისთვის. ეს იაპონური სამზარეულოს დანა ისეთივე მრავალმხრივია, როგორც მისი ევროპული კოლეგა, იმ განსხვავებით, რომ ის ცოტა მეტ ყურადღებას ამახვილებს სიზუსტეზე და მანევრირებაზე.

რომელი ფოლადი არის თქვენი სამზარეულოს დანა?

სამზარეულოს დანები იყოფა სამ ძირითად შენადნობად: უჟანგავი ფოლადი, ნახშირბადოვანი ფოლადი და დამასკოს ფოლადი. კერამიკის დავიწყების გარეშე, მასალის გარდა.

უჟანგავი ფოლადი

უჟანგავი ფოლადი იდეალურია სამზარეულოში დასაწყებად, რადგან ის ნაკლებად ჟანგდება და შედარებით დიდხანს ძლებს. თუ ფოლადი არც თუ ისე ხისტია, შეგიძლიათ დროდადრო პირი თავადაც გაამკვეთოთ, რათა მან დაიბრუნოს კარგი ხარისხის ზღვარი. ხოლო თუ სახელური სინთეტიკურია, თქვენ გათავისუფლდებით ხელით გაწმენდისგან, რადგან დანა შეიძლება პირდაპირ მოხვდეს ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში. არსებობს ყველა სახის უჟანგავი ფოლადები, უმარტივესი მოკრძალებული ბიუჯეტისთვის დაწყებული და მომთხოვნი მომხმარებლებისთვის ყველაზე დახვეწილი.

ნახშირბადოვანი ფოლადი

ნახშირბადოვანი ფოლადი ძალიან არის წარმოდგენილი პროფესიონალურ სამზარეულოს დანებში. მისი გაზრდილი სიმტკიცე ხდის მას უფრო მტვრევადს და ართულებს სიმკვეთრეს, მაგრამ, სანაცვლოდ, დანის სიმკვეთრე დროთა განმავლობაში მნიშვნელოვნად უფრო ეფექტურია. ეს ასევე არის ფოლადი, რომელსაც შეუძლია კოროზია წყლის გახანგრძლივებული ზემოქმედებით. თუმცა, ეს მგრძნობელობა ადვილად გამოსწორდება ონკანში დაბანის შემდეგ დანის კარგად გაშრობით.

დამასკოს ფოლადი

დამასკოს ფოლადი არის მდიდრული შენადნობი, რომელიც ხშირად გვხვდება იაპონური სამზარეულოს დანები. ვარსკვლავური მზარეულებისა და პრესტიჟული რესტორნების. ეს ფოლადი შედგება ძალიან მყარი ბირთვისგან, რომელიც იტევს უფრო რბილი ფოლადის ფენებს. ეს თავისებურება იწვევს დანაზე ლამაზი ტალღოვანი ხაზების გამოჩენას. გაზრდილი სიმტკიცით ის ჭრის განსაკუთრებული და გამძლე სიზუსტით, რაც გათავისუფლებთ სიმკვეთრის შეზღუდვებისგან. იაპონური დამასკოს დანა იწმინდება ხელით, რათა შეინარჩუნოს მისი ბრწყინვალე ბუნებრივი დეკორაცია და მისი შესანიშნავი თვისებები.

კერამიკული

კერამიკულ დანებს სულ უფრო მეტი გულშემატკივარი ჰყავს. მათ აქვთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი უპირატესობა: საპარსის მკვეთრი და ჰიგიენური ჭრა. მეორეს მხრივ, ეს მასალა უფრო მყიფეა და, შესაბამისად, უფრო მყიფეა, რაც ზოგიერთ მზარეულს ხელს უშლის ჩაძირვისგან. დეტალები