ჭრის დანები: სამზარეულოს დანები, პროფესიონალური დანები
აჩვენებს %d შედეგს
სამზარეულოში დაქუცმაცება ნიშნავს თხელ ნაჭრებად დაჭრას. ამიტომ საჭრელი დანა გამოიყენება საკვების დასაჭრელად ისე, რომ მივიღოთ პატარა, დელიკატური და პატარა ნაჭრები, ნაჭრის, ზოლის, ჟულიენის, კუბის სახით… ყველა საკვების დაჭრა შეიძლება: ბოსტნეული, ხილი, მწვანილი, ხორცი, ფრინველი, თევზი.
საჭრელი დანის მახასიათებლები
დასაჭრელი დანა, ფაქტობრივად, არის <a href="https://dana-khanjali.ge/couteaux-de-chef-c-148.html" title="ფრანგული და ევროპული შეფ-მზარეულის დანების ჩვენი კოლექცია ევროპული კფენი. სანტოკუ. მართლაც, ჭრის დანა აქვს ფართო დანა, რომლის სიგრძე მერყეობს 15-დან 30 სანტიმეტრამდე. ეს დიდი ზომა საშუალებას გაძლევთ შეასრულოთ სხვადასხვა კულინარიული დავალება და დაჭრათ დიდი რაოდენობით ინგრედიენტები მოკლე დროში. ვინაიდან საჭრელ დანას დიდი ზომები აქვს, მისი წონაც ცოტა მძიმეა. ეს ფუნქცია უზრუნველყოფს უკეთეს კონტროლს და გაზრდილ სტაბილურობას ჭრის დროს. დანის კომფორტული სიგანე სასარგებლოა ისეთი ინგრედიენტების დასაწურავად, როგორიცაა ნიორი, ან დაჭრილი საკვების ტრანსპორტირებისთვის. სანტოკუს შემთხვევაში, წვერი ოდნავ მოხრილია ქვემოთ, რაც საშუალებას იძლევა ეფექტური ბერკეტის მოძრაობა, რაც ნაკლებად დამღლელია ხელისთვის. დაღლილობა ასევე შეზღუდულია დანის მკვეთრი კიდის წყალობით, რომელიც ადვილად და საოცარი სიზუსტით აღწევს საკვებში. გაითვალისწინეთ, რომ ზოგიერთ სანტოკუს დანაზე უჯრედები ამშვენებს, რაც ხელს უშლის მასზე საკვების მიბმას. საჭრელი დანა დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, ნახშირბადოვანი ფოლადისგან ან კერამიკისგან. უჟანგავი ფოლადი პოპულარულია კოროზიის წინააღმდეგობისა და მარტივი მოვლის გამო. ნახშირბადოვანი ფოლადი და კერამიკული პირები ფასდება მათი განსაკუთრებული სიმკვეთრით და გამძლეობით. თუმცა, ისინი მტვრევადია და არ უნდა იქნას გამოყენებული ძვლების მოსაჭრელად ან მძიმე ან გაყინული საკვებისთვის. სახელურები ძალიან მრავალფეროვანია, დაწყებული მასალისგან… კულინარიაში დაფქვა ნიშნავს თხელ ნაჭრებად დაჭრას. ამიტომ საჭრელი დანა გამოიყენება საკვების დასაჭრელად ისე, რომ მივიღოთ პატარა, დელიკატური და პატარა ნაჭრები, ნაჭრის, ზოლის, ჟულიენის, კუბის სახით… ყველა საკვების დაჭრა შეიძლება: ბოსტნეული, ხილი, მწვანილი, ხორცი, ფრინველი, თევზი.
საჭრელი დანის მახასიათებლები
დასაჭრელი დანა, ფაქტობრივად, არის <a href="https://dana-khanjali.ge/couteaux-de-chef-c-148.html" title="ფრანგული და ევროპული შეფ-მზარეულის დანების ჩვენი კოლექცია ევროპული კფენი. სანტოკუ. მართლაც, ჭრის დანა აქვს ფართო დანა, რომლის სიგრძე მერყეობს 15-დან 30 სანტიმეტრამდე. ეს დიდი ზომა საშუალებას გაძლევთ შეასრულოთ სხვადასხვა კულინარიული დავალება და დაჭრათ დიდი რაოდენობით ინგრედიენტები მოკლე დროში. ვინაიდან საჭრელ დანას დიდი ზომები აქვს, მისი წონაც ცოტა მძიმეა. ეს ფუნქცია უზრუნველყოფს უკეთეს კონტროლს და გაზრდილ სტაბილურობას ჭრის დროს. დანის კომფორტული სიგანე სასარგებლოა ისეთი ინგრედიენტების დასაწურავად, როგორიცაა ნიორი, ან დაჭრილი საკვების ტრანსპორტირებისთვის. სანტოკუს შემთხვევაში, წვერი ოდნავ მოხრილია ქვემოთ, რაც საშუალებას იძლევა ეფექტური ბერკეტის მოძრაობა, რაც ნაკლებად დამღლელია ხელისთვის. დაღლილობა ასევე შეზღუდულია დანის მკვეთრი კიდის წყალობით, რომელიც ადვილად და საოცარი სიზუსტით აღწევს საკვებში. გაითვალისწინეთ, რომ ზოგიერთ სანტოკუს დანაზე უჯრედები ამშვენებს, რაც ხელს უშლის მასზე საკვების მიბმას. საჭრელი დანა დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, ნახშირბადოვანი ფოლადისგან ან კერამიკისგან. უჟანგავი ფოლადი პოპულარულია კოროზიის წინააღმდეგობისა და მარტივი მოვლის გამო. ნახშირბადოვანი ფოლადი და კერამიკული პირები ფასდება მათი განსაკუთრებული სიმკვეთრით და გამძლეობით. თუმცა, ისინი მტვრევადია და არ უნდა იქნას გამოყენებული ძვლების მოსაჭრელად ან მძიმე ან გაყინული საკვებისთვის. სახელურები ძალიან მრავალფეროვანია, დაწყებული სინთეზური მასალისგან დამთავრებული ყველაზე კეთილშობილური და ლპობაგამძლე ხით. მიუხედავად ამისა, ისინი მაინც ერგონომიულია და აქვთ სასიამოვნო დაჭერის ზედაპირი ხელის სრულყოფილი ბალანსისთვის. დასაჭრელი დანის მახასიათებლები მას იდეალურ ინსტრუმენტად აქცევს მწვანილის დასაჭრელად, ნივრის, ხახვის, პრასის, მაგრამ ასევე სოკოს, ქათმის, საქონლის ან ღორის ნაჭრების დასამზადებლად. გაითვალისწინეთ, რომ გარკვეული მოსაჭრელი დანები Opinel ან Victorinox ბრენდებიდან შეიძლება გამოყენებულ იქნას ხილისა და ბოსტნეულის საჭრელად. დეტალები